ג’ין מארה הוא משקה שמתח את הגבולות המסורתיים של הג’ין הרבה לפני שזה נהפך לפופולרי – עם רוזמרין, טימין, בזיליקום וזיתי ארבקוינה – הנותנים לו טעם מלוח יוצא דופן, מאוזן ומורכב. זהו גם ג’ין ספרדי המיוצר בספרד, דבר שעזר לו להתבסס היטב באחד משווקי הג’ין הגדולים בעולם ולהתפרש לכל אורך הים התיכון.
כשהוא מיוצר בעיירת הדייגים הספרדית הקטנה וילאנובה, ממש מחוץ לעיר ברצלונה (חובבי הכדורסל מכירים את השם), ג’ין מארה מייצג את הרוח הים תיכונית. הוא מכיל המון מרכיבים על בסיס הצמחיה המקומית והים תיכונית ומציע ג’ין יוקרתי, אמיתי ואותנטי, עם שמנים עשירים הכובשים את בלוטות הטעם ושולחים את הטועם להרפתקאה מיוחדת.
היסטוריה
הסיר המקורי אשר שימש ליצירת ג’ין מארה שוכן בכנסיה הנמצאת בשטח אשר נרכש בשנות החמישים על ידי משפחת ג’ירו ריבו (Giro Ribot), אימפריית גפנים קטלאנית הידועה ביין הקאווה המוצלח שלהם. כדי לאכלס את העסק הצומח שלה, המשפחה קנתה את המקום – אשר שימש בתור “בית נופש” לנזירים – ובכך הצליחה לשלב מקום מושלם לזיקוק המשקה יחד עם אווירה מיוחדת.
לאחר שעסקו בייצור יין ומשקאות חריפים מאז 1835, הגיחה הראשונה של משפחת ריבו לתחום זיקוק הג’ין קרתה בשנות הארבעים, כאשר מנואל ג’ירו השיק את GIN MG, כיום אחד ממותגי הג’ין הנמכרים ביותר בספרד. ועם העסק האימתני הזה בכיס, הנכדים שלו – מארק ומנואל ג’וניור – יכלו להתעסק בדברים אחרים, ורצו להביא לידי ביטוי את הרעיונות שלהם וליצור סוג חדש של ג’ין, בהשראת האקלים הים תיכוני ובאמצעות שימוש בצמחייה מקומית.
ג’ין מארה – תהליך הייצור
בשנת 2007 הם החלו בפיתוח הג’ין החדש, בשיתוף פעולה עם חברת Global Premium Brands – שהובאה כשותפה בעיקר בזכות המומחיות שלה בשיווק והפצה. הם התחילו בזיקוק עצמאי של 45 מרכיבים צמחיים שונים, אם כי ההחלטה באיזה מהם להשתמש בסופו של דבר עוררה לא מעט ויכוחים.
ואכן, לאחר המון טעימות, ניסויים, התעסקות – ואולי אפילו מילה או שתיים עם בעל הבית הקודם של המקום, בורא עולם, מי יודע – האחים בחרו בזיתי ארבקוינה בתור המרכיב העיקרי. בשל כמות השמן המזערית שהזיתים הללו מפיקים, הם צריכים להשתמש בכ-15 ק”ג זיתים לכל מנת זיקוק. הם מוסיפים גם תמצית הדרים, הל וכוסברה יחד עם טימין, בזיליקום, רוזמרין וגרגרי ערער. האחרונים גדלים על אדמת המשפחה ובעלי עור רך במיוחד.
תמצית ההדרים בה נעשה שימוש היא תערובת מיוחדת של תפוזים מתוקים מסביליה, תפוזים מרים מוולנסיה ולימונים מליידה. פירות ההדר מושרים במשך כשנה שלמה באלכוהול נייטרלי בריכוז של כ-50%. כל מי שמתעניין בג’ין באופן כללי יוכל להינות מהספר “The Bartender’s Bible” של סיימון דיפורד (הנה הוא באמזון) אשר – בין אינספור ביקורות ותובנות – מציע פרק מיוחד על ג’ין מארה. בו הוא מפרט לגבי רמת הקפדניות בה נבחרים המרכיבים שנכנסים לתמצית ההדרים של הג’ין, ומסביר כי בכל שנה המזקקה בוררת מתוך 200 ק”ג של קליפת תפוז ו-80 ק”ג של קליפת לימון (נדרשים כ-8 ק”ג פרי כדי להפיק ק”ג של קליפה).
בעוד שההדרים מושרים באלכוהול יחד למשך זמן ארוך, שאר הצמחים בג’ין מושרים בנפרד במשך כ-36 שעות ואז מזוקקים במשך כ -4.5 שעות. לאחר שששת תהליכי הזיקוק השונים התרחשו, הם משולבים עם אלכוהול ומים ניטרליים ליצירת הג’ין.
ג’ין מארה – הטעם
עדות לחזון האחים של “ג’ין בהשראה מקומית”, לג’ין מארה אכן יש טעם “ים תיכוני”. יש לו ריח עשבוני עם דומיננטיות של ערער וטימין, ונגיעת זיתים. לאחר טעימה, ניכר טעם ערער נוסף עם פרץ בזיליקום, רוזמרין, טימין וכוסברה. השילוב מרגיש מלוח ושונה מסוגי ג’ין אחרים, מה שהופך את ג’ין מארה לאותנטי ומקורי כאחד. הוא יכול להיות הבסיס לאחלה נגרוני מיושן ומלוח, אבל הלהיט האמיתי (לדעתי) הוא להשתמש בו בצורה חופשית יותר בקוקטייל ג’ין אנד טוניק בסגנון ספרדי.
כמעט עשור וחצי לאחר ההשקה שלו – ג’ין מארה זוכה להערכה רחבה, והוא נמכר היטב באירופה ובארה”ב. עם צורת הבקבוק החדשה שהושקה בשנת 2012, והמאמץ המתמשך של המותג בפרסום והשקעה, ג’ין מארה נמצא על הדרך המהירה להיכל התהילה של הג’ין.