הנדריקס ג'ין
סקירת מוצרים

ג’ין הנדריקס – “השלב הבא של הג’ין” (סקירה)

מותג הג’ין הנדריקס מגיע אלינו ממזקקת הסינגל מאלט וויסקי William Grant & Sons המפורסמת (לה שייך גם המותג גלנפידיך). מדובר על ג’ין מיוחד ולא סטנדרטי, המזוקק בסקוטלנד ומתובל, בנוסף לחליטת הערער המסורתית, בעלי וורדים ומלפפון ומגיע בבקבוק בית מרקחת ישן ומסתורי.

היסטוריה

הכל התחיל אצל דיוויד סטיוארט, המאסטר דיסטילר של המבשלה, עליו מסופר שישב בגינה ביום קיצי אחד יחד עם אחת העובדות שלו, בחורה מיורקשייר בשם לסלי גרייסי, אותה הוא שכר על מנת לעזור לו לפתוח מותג ג’ין חדש. הם בדיוק עשו את הדבר הבריטי ביותר שיכלו לעשות – שתו תה ואכלו כריכי מלפפון – כאשר הרעיון נפל עליהם. הם החליטו לנסות ולייצר ג’ין פרימיום שהיה – באופן מזעזע עבור חלקם – לא לונדון דריי, עם נגיעות המלפפון ועלי הורדים עליהם כבר דיברנו.

אחרי תקופה קצרה של ניסוי וטעיה, בה עשה שימוש בשתי מזקקות עתיקות ומיוחדות, ג’ין הנדריקס נולד.

מבלי לשים לב, הצמד יצר את מה שהפך ל-“מותג על”, לפי המנכ”לית של מבשלת גרנט אנד סונס, סטלה דיוויד. הנדריקס אולי לא תיכנן להיות המותג שיוביל את הרנסנס הגדול שעבר על קטגוריית ג’ין הפרימיום, אבל זה מה שהוא השיג.

לעיתונאית האלכוהול, ג’רלדין קואטס, אין ספק שההשפעה של המותג הייתה מסיבית. “זה הוביל לגל שלם של חדשנות וניסויים”, היא כתבה. ובעוד כיום השוק התמלא בגל גדול של מותגי ג’ין בוטיק, כאשר ג’ין ההנדריקס הושק בשנת 2000, “זה היה ניסוי שהיה יכול ללכת לשני הכיוונים”.

הנדריקס ג'ין

אופן הכנת ג’ין הנדריקס

כמו כל המשקאות של מבשלת גרנט אנד סונס, גם ההנדריקס מיוצר בסקוטלנד מן המים המצוינים של מחוז איירשייר. התיבול הראשוני של הג’ין הוא עם 11 מרכיבים בוטניים – ביניהם כוסברה ממרוקו, ערער מאיטליה, קימל מהולנד, קמומיל מגרמניה, שורשי אירוס ממרוקו ופרו, גרגירי קובב מאינדונזיה ועוד.

אותם מרכיבים בוטניים מזוקקים בשתי מזקקות שונות שנקנו על ידי המבשלה והוכשרו במיוחד למשימה. הראשונה, המכונה “בנט”, היא מזקקה דודית בעלת נפח קטן במיוחד, שנבנתה בשנת 1860 וככזו היא אחת העתיקות שעדיין בשימוש כיום. ב-“בנט” מבשלים את המרכיבים ביחד עם האלכוהול במשך 24 שעות באמצעות סיר המחומם על ידי קיטור. סבבים ראשונים של רתיחה מביאים לתוצאה עם בערך 92% אלכוהול, ומשם בירידה הדרגתית ככל שמתקדם הזיקוק. לאחר איסוף כל האלכוהול, התמיסה הסופית תהיה עם כ-75% אלכוהול, כבדה, שמנונית, ועם ריח חזק של ערער.

מנגד, במזקקה השניה מיוצרת תמיסה הרבה יותר קלילה, בניחוח פרחוני ומתוק. במזקקה הנדירה, המכונה “CARTER-HEAD”, קיים תא הקרוי “סל הטעם”, שבו מניחים את המינונים הנדרשים של התבלינים ודרכו עוברים אדי האלכוהול ולוקחים עמם הלאה טעמים וארומות מעודנים.

השילוב בין שתי צורות הזיקוק והמשקאות המתקבלים מהם, יחס עם תמצית מלפפון ועלי ורדים, מעניק להנדריקס את החלקות המשולבת עם האופי ואיזון הטעמים הנפלא שלו. התוצאה המתקבלת היא ארומה עצומה ואינטנסיבית, רעננה והדרית עם מעט כוסברה וריח פרחוני של סיגליות וורדים. על החיך הנדריקס ממשיך את מה שהבטיח האף. הוא חלק ומאוזן להפליא, יבש ונקי, ללא כל חומציות, הדרי ובעל סיומת של מלפפון וורדים.

קוקטייל ג'ין הנדריקס

איך שותים ג’ין הנדריקס

המבשלה מציעה להגיש את הג’ין כחלק מקוקטייל ג’ין אנד טוניק סטנדרטי, כאשר במקום פלח הלימון המסורתי משתמשים בפרוסת מלפפון, המשלימה את הארומה של ג’ין הנדריקס כמובן.

פרסים והוקרה

הוול סטריט ג’ורנל תיאר את הנדריקס בתור “הג’ין הטוב ביותר בעולם “בשנת 2003. ארגונים אחרים בתחום היו גם הם מאד מפרגנים, כאשר בתחרות העולמית בסן פרנסיסקו, למשל, ג’ין הנדריקס זכה לשתי מדליות זהב כפולות, שתי זהב ושלוש מדליות כסף.

מגזין “מדף הג’ין” הכתיר את הנדריקס בתור “השלב הבא של הג’ין” (מקור) והגדיר אותו בתור “חלוץ אמיתי של שיווק וטעם”.